Delta

In Delta Psychiatrisch Centrum is de eerste ‘lithium-polikliniek’ van Nederland opgezet. Deze polikliniek bestaat nog altijd en is nu gevestigd in Delta Zorgboulevard, naast het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam. Inmiddels heeft de afdeling zich ontwikkeld tot een afdeling waar patiënten met een bipolaire stoornis state-of-the-art worden behandeld en begeleid.

Sinds enige tijd bieden wij onze deskundigheid ook aan in Rotterdam-Noord. Daarmee zijn wij de enige specifieke afdeling voor de bipolaire stoornis in het Rijnmond-gebied.

Het Delta Psychiatrisch Centrum heeft een goed medisch centrum waardoor wij de beschikking hebben over o.a. een eigen laboratorium en apotheek. Verder hebben wij gemakkelijk toegang tot internist, neuroloog en andere medisch specialisten. Door deze faciliteiten waarborgen wij zorgvuldige controles van medicijngebruik en bijwerkingen.

In het geval het slechter gaat met een patiënt hebben wij de mogelijkheid extra zorg toe te voegen. In Delta Zorgboulevard hebben wij uitgebreide mogelijkheden voor deeltijdbehandeling en intensieve thuiszorg. Eventueel kan overgegaan worden tot een opname. Wij bieden regelmatig psycho-educatiecursussen aan en hebben goed contact met de regionale patientenvereniging.

In Rotterdam-Zuid houden wij ons specifiek bezig met patientenvoorlichting. Dr. R. Hoekstra heeft het boek ‘Manisch depressief. En nu?’, dat oorspronkelijk is geschreven door Hans Kamp, volledig herschreven. Dit boek is als voorlichtingsmateriaal zeer aanbevelenswaardig.

Voor het overige houden wij ons bezig met het gebruik van nieuwe media bij bipolaire stoornissen, biochemische parameters en de invloed van dag-nachtritmes bij het ontstaan en de behandeling van de manisch-depressieve stoornis.

Contact

Delta Zorgboulevard (onderdeel van Delta Psychiatrisch Centrum)
Polikliniek Bipolaire Stoornissen
Maasstadweg 96, 3079 DZ Rotterdam
Tel: 088-230 32 32

Contactpersoon voor het kenniscentrum
Dr. R. Hoekstra, psychiater

Website: www.deltapsy.nl