Symposium ‘Stabiel en dan?’ SCBS Bipolaire Stoornissen Dimence 2 november 2017

Op donderdag 2 november aanstaande organiseert het SCBS Bipolaire Stoornissen van Dimence, het symposium ‘Stabiel en dan?.

Dit symposium voor professionals werkzaam met patiënten met een bipolaire stoornis zal zich inhoudelijk richten op de euthyme fase in de bipolaire stoornis. Wij zijn er trots op dat Gerben Westerhof, hoogleraar narratieve psychologie en technologie, en Ralph Kupka, hoogleraar bipolaire stoornissen, hun medewerking zullen verlenen aan dit symposium.
Daarnaast zal Silvio van den Heuvel, onderzoeker en docent verpleegkunde en ethiek, spreken over zelfmanagement(-ondersteuning) bij een bipolaire stoornis en zal Paul Daemen, regiocoördinator van de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB), het onderwerp ‘Stabiel en dan?’ benaderen vanuit patiëntperspectief.
Het symposium richt zich op de patiënt met een bipolaire stoornis in de euthyme fase. Het thema zal door de verschillende sprekers vanuit veel invalshoeken belicht worden. Daarnaast zijn er workshops waarin, naast presentaties, de deelnemers ook uitgedaagd worden om zelf aan de slag te gaan.