Ervaringrijk.nl over omgaan met bipolaire stoornis

Op 2 april 2015 wordt de website ervaringrijk.nl gelanceerd. Hieronder een persbericht van de organisatie.


Op 2 april 2015 wordt de website ervaringrijk.nl gelanceerd. Dit is een initiatief van vier landelijke patiëntenverenigingen waaronder de VMDB. Op de nieuwe site vertellen mensen met een bipolaire stoornis en naastbetrokkenen hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. De site is rijk aan ervaringen waar vele lotgenoten hun voordeel mee kunnen doen of inspiratie uit kunnen halen.
logo_Logo_Ervaringrijknljpg

“Tijdens een gesprek heb ik mijn leidinggevende en directe collega mijn noodplan gegeven. Daardoor zijn zij op de hoogte van mijn bipolaire stoornis en de stress en energiebeperking die dat geeft. Mijn werktijden zijn aangepast op mijn ritme. Hierdoor houd ik voldoende energie over om leuke dingen te doen en mijn huishouden draaiende te houden.”

Zomaar een citaat uit de ruim 170 ervaringsverhalen die onder VMDB op Ervaringrijk.nl te vinden zijn. Verhalen die verzameld zijn in bijeenkomsten met lotgenoten en via internet. Een prachtige bibliotheek welke de komende tijd verder wordt uitgebreid. De ervaringen zijn gerubriceerd op thema.VMDBlogo650x650Transparant

Verhalen met perspectief

Op de site staan ervaringen waar een ander iets aan kan hebben. Ervaringsverhalen met ideeën, oplossingen en perspectief. Iedereen met een bipolaire stoornis kan eigen ervaringen op de website plaatsen. Ook ervaringen van naastbetrokkenen zijn welkom.

Alle verhalen worden anoniem geplaatst. Er zijn ook gefilmde ervaringen en een video met uitleg door cabaretier Vincent Bijlo te vinden op de site. Ga naar www.ervaringrijk.nl/vmdb.