Scholing

Training ‘Goed leven met een psychische aandoening’

‘Goed leven met een psychische aandoening’ is een transdiagnostisch behandelprogramma voor mensen een ernstige psychische aandoening. Het programma is bij uitstek geschikt voor mensen met een bipolaire stoornis in de euthyme fase.

KenBiS organiseert een training voor behandelaren met interesse voor het programma en voor de positieve psychologie in het algemeen. Na afloop van de training ben je in staat om ‘Goed leven met een psychische aandoening’ uit te voeren. Je maakt kennis met verschillende positief psychologische interventies die je ook losstaand kunt toepassen. Lees hier meer over de training ‘Goed leven met een psychische aandoening’.

De eerstvolgende training staat gepland voor 22 september 2023. De training vindt online via Zoom plaats.
Heb je vragen over deze cursus? Mail dan naar info@kenbis.nl.

 

Masterclass Bipolaire Stoornissen

De behandeling van en zorg voor patiƫnten met een bipolaire stoornis is specialistenwerk. Verpleegkundigen en psychologen worden hier steeds meer bij betrokken, een tendens die KenBiS van harte toejuicht. Het KenBiS heeft daarom het initiatief genomen tot een masterclass bipolaire stoornissen voor deze professionals. Sinds 2007 vindt de vijfdaagse masterclass jaarlijks plaats.
Lees meer over de masterclass bipolaire stoornissen.

De masterclass bipolaire stoornissen vindt plaats op 11 en 12 september, 10 en 11 oktober en 15 november 2023.
Heb je vragen over de masterclass bipolaire stoornissen? Mail dan naar masterclass@kenbis.nl.

Masterclass Light

Deze masterclass light is een eendaagse cursus waar de onderwerpen diagnostiek, zelfmanagement en farmacologie ten aanzien van de bipolaire stoornis centraal staan. Een bipolaire stoornis is een ernstige aandoening. Veelal worden mensen met een bipolaire stoornis behandeld in de specialistische ggz of de topreferente ggz. Toch worden steeds meer mensen na een stabiele periode verwezen naar de basisGGZ of zelfs helemaal terug naar de huisarts. Ook binnen FACT-teams worden mensen met een bipolaire stoornis langdurig behandeld en begeleid. De basiskennis met betrekking tot de behandeling en begeleiding van mensen met een bipolaire stoornis is in deze teams en bij de huisarts vaak beperkt aanwezig. Lees meer over de masterclass light.

Op dit moment staat er geen masterclass light gepland. Heb je belangstelling? Stuur dan een mail naar masterclass@kenbis.nl.

Train de trainer cursus – psycho-educatie bipolaire stoornissen

De werkgroep psychotherapie van KenBiS heeft in samenwerking met plusminus een nieuwe psycho-educatiecursus bipolaire stoornissen ontwikkeld. Voor deze PEcursus is een train de trainercursus opgezet die jaarlijks door KenBiS wordt georganiseerd. In de train the trainer cursus raakt u bekend met de theoretische achtergronden, wegwijs in het cursusmateriaal, oefent u de psycho-educatiecursus te geven en leert u omgaan met valkuilen en moeilijke situaties. Meer informatie over de train de trainer cursus.

Op dit moment staat er geen train de trainercursus gepland. Heb je belangstelling? Stuur dan een mail naar info@kenbis.nl.