Masterclass Light

Sinds 2007 wordt ieder jaar door het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) de goed bezochte en gewaardeerde masterclass bipolaire stoornissen georganiseerd. In 2017 heeft de werkgroep masterclass van KenBiS het initiatief genomen tot de organisatie van een masterclass light.

Inhoud masterclass light
Deze masterclass light is een eendaagse cursus waar de onderwerpen diagnostiek, zelfmanagement en farmacologie ten aanzien van de bipolaire stoornis centraal staan. Een bipolaire stoornis is een ernstige aandoening. Veelal worden mensen met een bipolaire stoornis behandeld in de specialistische ggz of de topreferente ggz. Toch worden steeds meer mensen na een stabiele periode verwezen naar de basisGGZ of zelfs helemaal terug naar de huisarts. Ook binnen FACT-teams worden mensen met een bipolaire stoornis langdurig behandeld en begeleid. De basiskennis met betrekking tot de behandeling en begeleiding van mensen met een bipolaire stoornis is in deze teams en bij de huisarts vaak beperkt aanwezig.

Doel masterclass light
Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen heeft zich tot doel gesteld de kennis over de bipolaire stoornis te verzamelen, te ontwikkelen en te verspreiden. Door het aanbieden van deze masterclass light hoopt KenBiS de zorg voor mensen met een bipolaire stoornis verwezen naar de basisGGZ of de huisarts te verbeteren.

Doelgroep
De masterclass wordt georganiseerd voor praktijkondersteuners (POH-GGZ) en verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en ervaringsdeskundigen werkzaam binnen FACT-teams of in de basisGGZ.

Praktische informatie
De eerstvolgende masterclass ligt staat nog niet gepland. Zodra hierover meer informatie is leest u dit op de website. Heeft u belangstelling om deel te nemen? Laat dit dan weten door een mail te sturen aan het bureau van KenBiS via info@kenbis.nl.

De kosten voor deelname aan de masterclass light zijn € 150,- voor deelnemers werkzaam bij een deelnemende KenBiS-instelling. Deelnemers elders werkzaam betalen € 225,-.

Incompany
U kunt de masterclass light bij uw instelling incompany organiseren. Het bestuur van KenBiS heeft hiervoor een aantal voorwaarden opgesteld:
– de groep bestaat uit minimaal 20 en maximaal 25 deelnemers
– de groep bestaat uit medewerkers vanuit verschillende teams van de organisatie (bijvoorbeeld FACT-, opname-, IHT-teams, POH-GGZ en medewerkers vanuit de BGGZ)
– kosten voor deelname zijn € 150,- voor deelnemers werkzaam bij een deelnemende KenBiS-instelling. Deelnemers elders werkzaam betalen € 225,-.
– de organiserende instelling krijgt een vastgestelde vergoeding voor de zaalhuur en catering van KenBiS

Wilt u de masterclass light binnen uw organisatie incompany organiseren? Neem dan contact op met het bureau van KenBiS via masterclass@kenbis.nl.