Onderzoek erfelijkheid manisch-depressiviteit

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht is een wetenschappelijk onderzoek gestart naar de erfelijkheid van manisch-depressiviteit. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar mensen die de manisch depressieve stoornis hebben en eventueel hun beide ouders. Kunt u ons helpen bij dit onderzoek?

Ons doel is te onderzoeken hoe psychiatrische verschijnselen overerven in families. Met het oog op de ontwikkeling van nieuwe en effectieve behandelingen is meer onderzoek op dit gebied noodzakelijk. Voor het onderzoek vragen wij of u bereid bent om geïnterviewd te worden over de eventuele psychiatrische klachten die u heeft of heeft gehad. Tevens vragen wij om een bloedmonster (2 buisjes bloed) voor een DNA analyse. Het onderzoek duurt totaal ongeveer 2 tot 3 uur.

Heeft u interesse of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Psychiatrische genetica, UMC Utrecht, tel. 030-2506370.
Of bezoek onze website www.psychiatrischegenetica.nl