Aankondiging masterclass David Miklowitz.

Op woensdag 1 oktober organiseert het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen een masterclass onder leiding van David Miklowitz, hoogleraar in de psychologie en de psychiatrie aan de University of Colorado in de Verenigde Staten. Hij heeft de gezinsgerichte psychotherapie (Family-Focused Treatment, FFT) voor patiënten met een bipolaire stoornis ontwikkeld, voortbouwend op de ervaringen van de gezinsbehandeling bij patiënten met schizofrenie. Het concept van de Expressed Emotion (EE) speelt daarin een belangrijke rol. FFT is naast cognitieve therapie (CT) en Interpersoonlijke/Sociale Ritme Therapie (IP/SRT) een van de psychotherapievormen die speciaal is gemodificeerd voor de behandeling van mensen met een bipolaire stoornis. Deze psychotherapieën staan de laatste jaren toenemend in de belangstelling als aanvulling op de farmacotherapie in de acute en met name onderhoudsfase. Het kenniscentrum is voornemens om hieraan jaarlijks een masterclass te wijden, te beginnen met FFT.

De masterclass is primair bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en gespecialiseerde b-verpleegkundigen die zich bezighouden met systeemgerichte behandelingen bij bipolaire stoornissen of zich daarin verder willen bekwamen.

De masterclass duurt de gehele dag en vindt plaats in het Sanatorium in Zeist. Kosten voor deelname inclusief lunch bedragen 200 euro voor deelnemers van het Kenniscentrum en 300 euro voor anderen. De inschrijving is beperkt tot ongeveer 50 personen.

Aanmelden kan door het inschrijvingsformulier ingevuld op te sturen.