GGZ-gebouw van de toekomst in Almelo

Westerdok is de GGZ van de toekomst. De omschrijving is van Dimence, aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Oost-Nederland. Het gebouw staat midden in een woonwijk. Het restaurant staat open voor mensen die in de buurt wonen en werken. RTV Oost blikt terug op de eerste periode na de opening. Op de site van de nieuwszender staat:

Buurtbewoners waren aanvankelijk sceptisch maar een maand na de opening is directeur Arnoud Jansen tevreden over het gloednieuwe Westerdok in Almelo. De nieuwe ggz-instelling van Dimence staat midden in een woonwijk in Almelo. “Psychiatrie middenin de samenleving werkt. Je moet de geestelijke gezondheidszorg niet wegstoppen omdat het een beetje eng is”, aldus Jansen. “Het contact is er nu met de buurt. En daar zijn we blij mee.”

In Westerdok is onder andere SCBS Dimence gevestigd, ook deelnemer van KenBiS. Hieronder de video van RTV Oost over Westerdok. Daarin zegt Arnoud Jansen verder: “1 op de 4 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken geestelijke gezondheidszorg. Dus dat is een onderdeel van onze samenleving.”