Congres SLTBR 21-24 juni in UMCG Groningen

Van 21-24 juni 2018 wordt het jaarlijkse congres van de Society for Light Treatment and Biological Rhythms (SLTBR) in het UMCG in Groningen gehouden. Het Universitair Centrum Psychiatrie is al jaren vooral betrokken bij de SLTBR vanwege de behandeling en onderzoek van winterdepressie met lichttherapie en de chronotherapie behandeling bij mensen met een ernstige depressie. Chrono-therapeutische behandelingen en chrono-biologische principes vinden steeds meer ingang bij diverse behandelingen, bijvoorbeeld bij het verbeteren van slaap en energieniveaus van mensen met diverse psychische aandoeningen (onder andere bipolaire stoornissen, depressies, AD(H)D maar ook bij mensen die behandeld zijn/worden voor kanker, ziekte van Parkinson e.a.)

Het is bijzonder dat dit internationale congres dit jaar in Groningen plaatsvindt. De SLTBR viert dit jaar haar 30 jarig bestaan. In dat kader komen ook een aantal van de oprichters van weleer naar Groningen en houden een lezing.

Kortom: deze mogelijkheid om kennis te maken met het internationale werk van onderzoekers en clinici werkzaam op het gebied van de chronobiologie/chronotherapie mag u niet missen. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.sltbr.org