Petitie Plusminus

Graag brengt het bestuur van KenBiS onderstaande petitie, gestart door Plusminus, onder uw aandacht:

De prijs van Priadel (lithium) is per 1 juli verdriedubbeld. De mensen die dit middel gebruiken voor hun stemmingsstoornis moeten, op jaarbasis afhankelijk van de gebruikte dosis, tussen 80 en 150 euro moeten bijbetalen. Patiëntenvereniging plusminus – leven met bipolariteit, heeft samen met een aantal andere organisaties een brief naar de tweede kamer gestuurd. Na de vakantie vindt er een debat plaats over de prijsverhoging. Als patiëntenorganisatie voor mensen met een bipolaire stoornis is Plusminus in actie gekomen en hebben zij ook een petitie opgesteld, met als doel de overheid te overtuigen in gesprek te gaan met de fabrikant en tot die tijd de eigen bijdrage stop te zetten.

De petitie is hier te vinden: prijsvanpriadel.petities.nl.