Terugblik ISBD congres 2022

Op 10, 11 en 12 juni vond het jaarlijkse congres van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) plaats, dit jaar nog een keer online.

Ralph Kupka zat in zijn rol als ISBD Vicepresident of Education in het organiserend comité. Er waren ook dit jaar weer vele bijdragen vanuit Nederland. Zo gaf Manja Koenders een prachtige keynote lecture getiteld Psychological Mechanisms in Bipolar Disorders, en dat was meteen de best bezochte sessie van het hele congres. Verder waren er presentaties door Annemieke Dols, Afra van der Markt, Eline Regeer, Wendela ter Meulen, Benno Haarman, Merel van der Aa en Ralph Kupka.

Het was, ook in de online variant, weer een levendig congres met veel interactie. Bijzonder was de Expert-by-Experience sessie onder de titel ‘To tell or not to tell’, met de centrale vraag hoe open je moet zijn over een diagnose bipolaire stoornis. Ook de bijeenkomst van de net opgerichte Early Mid Career Committee onder de titel Mentoring matters: keys to a succesful mentoring experience, onder leiding van professor Robert Post, was zeer inspirerend. Zo heeft het KenBiS initiatief KenBiS Young Science een internationale tegenhanger gekregen.

Volgend jaar is het congres naar verwachting weer live in de Verenigde Staten.