Ralph Kupka wint Fred Bos award!

Tijdens de landelijke dag van plusminus op 18 juni 2022 werd de Fred Bos award uitgereikt aan Ralph Kupka. Henk Mathijssen, voorzitter van plusminus, overhandigde de prijs en lichtte de keuze voor Ralph als winnaar toe.

“Ralph is iemand die zich als hoogleraar, psychiater en voorzitter van KenBiS sterk inzet voor het patiëntperspectief. Dat doet hij vanuit verschillende rollen maar vooral als de mens Ralph Kupka.

Zijn persoonlijke betrokkenheid met plusminus en daarmee ook zijn inzet voor mensen met een bipolaire aandoening wordt bijzonder gewaardeerd. Zijn inzet voor de verbinding van plusminus met de professionele wereld wordt zeer op prijs gesteld.”

Ralph gaf aan aangenaam verrast te zijn deze prijs te winnen en het enorm op prijs te stellen. Het erelidmaatschap van plusminus dat hij eerder ontving is voor hem als dokter de hoogste onderscheiding die hij kan krijgen. Het daarnaast ook nog winnen van de Fred Bos prijs is voor Ralph een extra stimulans om zich te blijven in te zetten voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naaste.

De Fred Bos prijs is dit jaar een kunstwerk van Mirjam Peters dat door Ralph zelf uitgekozen kan worden.

Het bestuur en bureau van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) feliciteren Ralph van harte met het winnen van deze prachtige prijs! De door Henk Mathijssen genoemde verbinding tussen KenBiS en plusminus is mede dankzij de tomeloze inzet van Ralph al jarenlang een succes. De goede relatie met de patiënt- en naastenvereniging (plusminus) is van essentieel belang voor het behalen van de doelstellingen van het kenniscentrum (KenBiS).

Het bestuur en bureau zijn trots op Ralph als voorzitter van KenBiS en als winnaar van de Fred Bos prijs en feliciteren hem met deze enorme blijk van waardering vanuit plusminus!

De landelijke dag van plusminus is terug te kijken via de website van plusminus.