Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen – 3 november

Op donderdag 3 november aanstaande organiseert Benecke het jaarlijkse najaarssymposium Bipolaire Stoornissen. Het programma start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur en vindt plaats bij ‘De Eenhoorn’ in Amersfoort. Het symposium is ook online te bezoeken.

Over het programma
Bipolaire stemmingsstoornissen behoren tot de meest kenmerkende psychiatrische aandoeningen. De manie is daarbij het onderscheidende element.

Manie kan vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken: klinische beschrijving, persoonlijke ervaring, betekenisgeving. Daaromheen waaiert een spectrum van psychopathologie uit, dat zich bovendien in de loop van het leven kan ontwikkelen en veranderen. Ook de behandeling richt zich op de vele biologische, psychologische en sociale aspecten van de aandoening. Ook de afgrenzing met andere psychiatrische stoornissen plaatst de clinicus niet zelden voor differentiaal-diagnostische problemen.

Tijdens dit 25e Najaarssymposium wordt de bipolaire stoornis daarom in dit brede perspectief geplaatst. Zoals altijd wordt er een verbinding gelegd tussen wetenschappelijke inzichten en de toepassing daarvan in de dagelijkse praktijk

De voorbereidingen voor het jaarlijks terugkerende Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen zijn in volle gang.
Klik hier om aan te melden.