World Bipolar Day 2019

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren. Zie ook de website van de ISBD over World Bipolar Day.

World Bipolar Day – 28 maart 2019 – De bipolaire stoornis in de literatuur
Ook in 2019 organiseren de deelnemende instellingen aan KenBiS in samenwerking met Plusminus activiteiten rondom World Bipolar Day. Dit jaar is het thema ‘de bipolaire stoornis in de literatuur’. Tijdens de bijeenkomsten die georganiseerd worden door het hele land zullen schrijvers vertellen over en voorlezen uit eigen werk.
In de komende periode zal via de website van KenBiS en Plusminus een overzicht worden gegeven van de bijeenkomsten die georganiseerd worden.

Landelijke poëzie- en schrijfwedstrijd Plusminus
Plusminus organiseert in het kader van World Bipolar Day een poëzie- en schrijfwedstrijd. Inzendingen hiervoor kunnen tot uiterlijk 15 maart aanstaande worden gestuurd naar voorzitter@plusminus.nl. De winnaar van de poëzie- en schrijfwedstrijd ontvangt de Willem Nolenprijs 2019! Meer informatie voer de poëzie- en schrijfwedstrijd van Plusminus is te lezen via de website van Plusminus.