World Bipolar Day

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren. Zie ook de website van de ISBD over World Bipolar Day.

Ieder jaar organiseren de deelnemende instellingen aan KenBiS in samenwerking met plusminus activiteiten rondom World Bipolar Day.

Muziek en de bipolaire stoornis – thema World Bipolar Day 2022

Op woensdag 30 maart organiseren KenBiS en plusminus gezamenlijk een activiteit in het kader van World Bipolar Day. Dit jaar is het thema ‘muziek en de bipolaire stoornis’. De werkgroep World Bipolar Day heeft een afwisselend programma samengesteld dat centraal georganiseerd wordt en gestreamd wordt. Lokaal worden er bijeenkomsten georganiseerd bij de verschillende deelnemende KenBiS instellingen, waar naast het volgen van het centrale programma, ook ruimte is voor lokale invulling rondom het thema.
Het World Bipolar Day – aankondiging centraal deel kan via een livestream gevolgd worden via www.infostudio.nl/WBD2022

Lokale bijeenkomsten
Breda
Enschede
Nijmegen
Rotterdam
Utrecht
Vlissingen

 

Thema’s en invulling World Bipolar Day waren voorgaande jaren

2021 – World Bipolar Day Talkshow ‘Kunst en cultuur in Nederland en Belgie’. Kijk hier de uitzending terug.
2020 – In 2020 zijn de bijeenkomsten rondom World Bipolar Day niet doorgegaan in verband met de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
2019 – de bipolaire stoornis in de literatuur
2018 – de bipolaire stoornis op het witte doek
2017 – filmvertoning ‘je leven op zijn kop’ met nabespreking
2016 – de bipolaire stoornis en creativiteit