World Bipolar Day

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren. Zie ook de website van de ISBD over World Bipolar Day.

Ieder jaar organiseren de deelnemende instellingen aan KenBiS in samenwerking met plusminus activiteiten rondom World Bipolar Day.

World Bipolar Day Talkshow – dinsdag 30 maart

Dit jaar pakten KenBiS, plusminus en Ups en Downs groots uit met een digitale World Bipolar Day Talkshow met als thema ‘Kunst en cultuur in Nederland en België’. Via een livestream kon de talkshow gevolgd worden. De talkshow is hier terug te kijken.

Thema’s en invulling World Bipolar Day waren voorgaande jaren

2021 – World Bipolar Day Talkshow ‘Kunst en cultuur in Nederland en Belgie’. Kijk hier de uitzending terug.
2020 – In 2020 zijn de bijeenkomsten rondom World Bipolar Day niet doorgegaan in verband met de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
2019 – de bipolaire stoornis in de literatuur
2018 – de bipolaire stoornis op het witte doek
2017 – filmvertoning ‘je leven op zijn kop’ met nabespreking
2016 – de bipolaire stoornis en creativiteit