Opmaat naar World Bipolar Day in Amsterdam

Morgen, woensdag 25 maart, wordt de documentaire ‘Ver van Daan’ vertoond in Amsterdam als opmaat naar de World Bipolar Day op maandag 30 maart. Na de film is er een nabespreking. De bijeenkomst is gratis en speciaal voor iedereen die betrokken is bij bipolaire stoornissen. Dat kunnen patienten, betrokkenen, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 19.00 uur bij GGZinGeest, De Nieuwe Valerius, Amstelveenseweg 589 in Amsterdam (naast VUmc).

De World Bipolar Day wordt vanuit Nederland met veel enthousiasme ondersteund door de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB), en het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS). Dit jaar wordt op twaalf locaties in het land de documentaire ‘Ver van Daan’ vertoond, op 25 maart dus in Amsterdam, op maandag 30 maart op elf andere locaties. In ‘Ver van Daan’ gaat een zoon op zoek naar de achtergronden van zijn vader Daan, die dertig jaar eerder ontspoorde in een manische psychose.

World Bipolar Day 2015 Ver van Daan poster