20-jarig jubileum Ups en Downs

Op 10 oktober organiseert Ups en Downs, de Belgische vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving, een forum met als thema ‘Veerkracht en herstel’. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de vereniging zal de studiedag een feestelijk tintje hebben. Er is deze dag extra aandacht voor de Ups & Downs groepen en de vrijwilligers die in de regio deze groepen leiden.

Op zaterdag 10 oktober 2015, zullen er drie interessante professionele sprekers aan het woord komen, maar ook twee ervaringsdeskundigen. Uit de antwoordformulieren van de voorgaande edities van het forum, bleek immers de wens van de deelnemers om ook meer lotgenoten aan het woord te horen. Daarom zijn er dit jaar dan ook twee ervaringsdeskundigen uitgenodigd, die via de publicatie van hun ervaring in boekvorm al enige bekendheid hebben verworven in Vlaanderen, namelijk Brenda Froyen en Hans Meganck.

20 jaar Ups & Downs! Dat is alleen maar mogelijk door de enthousiaste inzet van de Ups & Downs vrijwilligers die gedurende al die jaren actief zijn geweest voor onze vereniging. Daarom wordt er tijdens deze feesteditie even extra aandacht geschonken aan de Ups & Downs groepen en de vrijwilligers die deze regionale groepen leiden.

In de voormiddag zullen er twee lezingen in parallel plaatsvinden en de deelnemers zullen moeten kiezen tussen beide. In de seminariezaal, zal Psychiater Dr. Chris Baeken, verbonden aan de Universiteit Gent een lezing geven over Transcraniale Magnetische Stimulatie. In de aula zal Psychiater Dr. Sabine Wyckaert, verbonden aan UPC Kortenberg) een uiteenzetting geven over de complexiteit van de bipolaire stoornis.

Dit Forum staat in het teken van ‘veerkracht en herstel’ en veerkracht is in Vlaanderen tevens het gezamenlijke thema voor deze Werelddag van de Geestelijke Gezondheidszorg die dit jaar op 10/10/2015!

Uiteraard zal ook onze meter, Maaike Cafmeyer van de partij zijn om de Ups & Downs prijs uit te reiken. Dr. Stephan De Bruyne heeft de eer om af te sluiten met een spetterende slotlezing over herstel, waarna er samen geklonken kan worden op 20 jaar Ups & Downs.

Inschrijven kan nog tot 3 oktober door het invullen van het online inschrijvingsformulier op de website: www.upsendowns.be

Uw inschrijving is pas definitief na betaling van uw deelnamebedrag.

Meer informatie over het programma is hier te vinden.