VMDB nieuws

Wijzigingen in het bestuur van de VMDB

Dinsdag 28 maart is er bij de VMDB een extra ledenraadsvergadering gehouden. Tijdens de vergadering zijn er drie bestuursleden afgetreden. Het gaat om Henk Ekker, voorzitter, Netty Turkenburg, vice voorzitter, en Simon van Oostveen, coördinator vrijwilligers. Hierna zijn er nog twee bestuursleden afgetreden namelijk Gabrielle Donné-op den Kelder en Machiel Geleijnse.

Henk Mathijssen is door de ledenraad gekozen als aspirant voorzitter. Een definitieve benoeming als voorzitter kan pas in de najaarsvergadering van de ledenraad plaatsvinden. Henk is 57 jaar,  woonachtig in Beverwijk en vader van twee kinderen. Henk is al een aantal jaren actief als vrijwilliger bij de VMDB. Zo doet hij de planning van de lotgenotenlijn en zit ook een aantal uren per week aan de lijn. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan de zorgstandaard bipolaire stoornissen. Hierin wordt omschreven hoe goede zorg eruit ziet als je een bipolaire stoornis hebt.

Verhuizing VMDB

De VMDB is verhuisd van Utrecht naar Amersfoort. In Amersfoort op het Stationsplein 125 staat het Huis van de Gezondheid. Hier vinden we een behoorlijk aantal patiëntenverenigingen zowel gericht op somatische als op psychische beperkingen. Daarnaast is in het huis van de gezondheid Mind landelijk platform psychische gezondheid gevestigd. Voorheen was dit het fonds psychische gezondheid en het landelijk platform geestelijke gezondheidszorg. Het betreft hier de koepelorganisatie van de patiëntenorganisaties in de GGZ. Dichterbij deze organisatie heeft zo zijn voordelen daar waar het gaat om belangenbehartiging.

Een duidelijk voordeel van Amersfoort is dat het nieuwe pand gelegen is aan het stationsplein en derhalve heel goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Tot slot is het financieel aantrekkelijker om de overstap naar Amersfoort te maken.  Tot slot nog even de gegevens van onze nieuwe locatie:

VMDB
Stationsplein 125
3318 LE Amersfoort
Telefoon: 033-3032350