Ralph Kupka gekozen als lid van het bestuur van de ISBD

Ralph Kupka is lid geworden van het bestuur van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) voor een periode van 3 jaar (januari 2020 tot december 2022). Hij werd door de leden van de ISBD gekozen als Vice President of Education. Het gaat daarbij dus vooral om het stimuleren van het verspreiden van kennis. De ambitie is om dat niet alleen binnen het ISBD-netwerk te doen, maar vooral ook daarbuiten.

Het ISBD-bestuur (executive committee) bestaat verder uit een President (Gin Mahli, Australië; deze functie werd eerder bekleed door Willem Nolen, die nog steeds een member of the board of directors van ISBD is), een Immediate Past President (Trisha Suppes, USA), een treasurer (Holly Swartz, USA), een Vice President of Governance (Erika Saunders, USA), een Vice president of Research (Anne Duffy, Canada, onlangs nog spreker op ons jubileumsymposium), een Vice President of Global Outreach (Shigenobu Kanba, Japan). Zie ook de website www.isbd.org.

De band van KenBiS met de ISBD worden op deze manier nog weer wat hechter. In 2016 organiseerden we mede het succesvolle jaarlijkse ISBD congres in de VU in Amsterdam, nog steeds een van de best bezochte ISBD congressen. Bovendien is KenBiS formeel een van de internationale ‘chapters’ van ISBD. Onze landelijke netwerk-organisatie is overigens uniek onder deze chapters.