Boek Petra etcetera – leven met een bipolaire stoornis

Zijn mensen die een bipolaire stoornis hebben en, zoals ik, ook in een psychose belanden, niet erg gevaarlijk? Het beeld wordt vaak geschetst dat ze onbetrouwbaar zijn en onverwachte dingen doen, maar iemand met een psychische aandoening is zo gek nog niet.

Ik ben meer dan mijn diagnose en dit boek is meer dan een herstelverhaal. Je kan het een autobiografisch zelfhulpboek voor ervaringsgenoten noemen, vol (praktische) informatie, verwijzingen naar websites, onderzoeken, personen en andere boeken. Mijn boek gaat over ziek zijn, een diagnose krijgen, stabiel worden en herstellen. Ook komen (direct)betrokkenen aan het woord, want een bipolaire stoornis heb je niet alleen.

Petra d’Huy (1974) is binnen de ggz-wereld bekend als Petra etcetera. In dit boek heeft ze alle kennis die ze de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan verzameld. Petra beheert de website petraetcetera.com en een grote, besloten Facebookgroep waar mensen elkaar steun en tips geven. In 2017 won ze de Willem Nolenprijs.

De opbrengst van dit boek gaat naar de stichting Petra etcetera die zich inzet om mensen te helpen in hun herstel en om ervaringsgenoten, (direct)betrokkenen en behandelaars met elkaar te verbinden.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Tobi Vroegh en via deze link kun je het boek bestellen:
https://tobivroegh.nl/product/petra-etcetera/