Genomineerden Willem Nolen Prijs 2022 bekend!

Op donderdag 3 november aanstaande wordt voor de 9e keer de Willem Nolen Prijs voor bipolaire stoornissen uitgereikt!

De jury van de Willem Nolen Prijs 2022 heeft uit de voordrachten die gedaan zijn, drie voordrachten genomineerd voor deze prijs:

Imke Hanssen, PhD en gz-psycholoog
Imke is genomineerd voor haar proefschrift ‘In search of balance: Mindfulness-Based Cognitive Therapy for Bipolar Disorder’

Annelies Spek – Autisme Expertise centrum Eemnes
Annelies is genomineerd voor het whitepaper ‘ASS en/of bipolaire stoornis’

Odile Swagemakers, klinisch psycholoog
Odile is genomineerd voor haar wetenschappelijk onderzoek alsmede haar initiatieven om CGT-i voor mensen met een bipolaire stoornis en insomnie toepasbaar en bekend te maken

De bekendmaking van de winnaar van de Willem Nolen Prijs 2022 vindt plaats tijdens het najaarssymposium bipolaire stoornissen op donderdag 3 november aanstaande in Amersfoort.

Over de Willem Nolen Prijs
Op 14 februari 2013 nam Willem Nolen afscheid als Hoogleraar Psychiatrie in het UMC Groningen. Een belangrijk deel van zijn loopbaan heeft hij geweid aan de zorg voor patiënten met een bipolaire stoornis en aan wetenschappelijk onderzoek ernaar. Als afscheidscadeau is toen geld ingezameld voor het instellen van een jaarlijkse prijs.
Het doel van de prijs is dat kwalitatief hoogwaardige initiatieven op bovengenoemde terreinen worden gestimuleerd en gewaardeerd én meer maatschappelijke aandacht krijgen.

Een overzicht van de winnaars van voorgaande jaren is te vinden op de website van KenBiS.