Vacature bestuurslid

Het bestuur van het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) is op zoek naar

een bestuurslid (verpleegkundige discipline)

Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) stelt zich tot doel om in Nederland de zorg voor mensen met een bipolaire (manisch-depressieve) stemmingsstoornis te verbeteren, en de meest actuele kennis over deze aandoening te vergaren, te ontwikkelen en te verspreiden.

Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen bundelt de in ons land aanwezige expertise van gespecialiseerde professionals, patiënten en naastbetrokkenen. Het vormt zo een hecht netwerk waarin academische en psychiatrische centra en de patiëntenvereniging met elkaar bouwen aan de kwaliteit van diagnostiek en behandeling.  Meer informatie staat op onze website www.kenbis.nl.

In de afgelopen jaren is KenBiS uitgegroeid tot een geprofessionaliseerde organisatie die haar kennis en activiteiten op een aansprekende wijze aan een breder publiek kenbaar wil maken.

Vacature bestuurslid (verpleegkundige discipline)

In verband met het aankomende vertrek van de huidige voorzitter en het aantreden van een van de huidige bestuursleden als nieuwe voorzitter van KenBiS, zijn wij op zoek naar een bestuurslid vanuit de verpleegkundige discipline ter versterking van het huidige bestuur. Het bestuur van KenBiS wordt gevormd door psychiaters, een verpleegkundig specialist GGZ, een GZ-psycholoog, een ervaringsdeskundige en een naastbetrokkene.

Het bestuur komt 2 maal per jaar op locatie bijeen en vergadert dan tevens met de deelnemersraad, waarin alle aan KenBiS deelnemende instellingen vertegenwoordigd zijn. Twee maal per jaar zijn deze vergaderdagen online. Daarnaast vinden nog 8 online bestuursvergaderingen per jaar plaats in de avonduren.

De werkzaamheden zijn onbezoldigd, reiskosten en andere onkosten worden vergoed.

Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Eline Regeer, secretaris bestuur KenBiS, email: e.regeer@altrecht.nl of Peter van Leeuwen, bestuurslid KenBiS, e-mail: p.vanleeuwen@psyq.nl.

Tot uiterlijk 24 maart 2023 kunt u uw schriftelijke reactie op deze vacature sturen naar het bureau van het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen via info@kenbis.nl.