3DOC: ‘Wanneer waan werkelijkheid wordt; over leven met een bipolaire stoornis’

Jöran heeft een bipolaire stoornis, dit maakt hem kwetsbaar voor depressies, manieën, en psychoses. In een persoonlijke en zeer openhartige documentaire gaat Jöran terug naar zijn verleden. Hij gaat in gesprek met de mensen die zijn stoornis van dichtbij hebben meegemaakt om antwoord te krijgen op de vraag hoe je daarmee omgaat. Hoe is het om je eigen gedachtes niet te kunnen vertrouwen?
De documentaire ‘3Doc: Wanneer Waan Werkelijkheid Wordt’ is donderdag 26 oktober om 23.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Door het eerlijke verhaal te vertellen hoopt Jöran meer inzicht en begrip te creëren voor bipolaire stoornissen. Hij wil het taboe  doorbreken dat nog altijd op de ziekte drukt.  De verhalen van Jöran worden afgewisseld door gesprekken met zijn dierbaren en indringende persoonlijke video’s uit zijn beladen verleden.

Jöran: ‘Ik heb de tol moeten betalen voor het lot. Maar ik begrijp nu veel beter waarom ik onbegrepen was.’

‘3Doc: Wanneer Waan Werkelijkheid Wordt’ is een coproductie van BNNVARA en Stichting take 4.