Genomineerden Willem Nolen Prijs voor bipolaire stoornissen 2023 bekend!

Op donderdag 2 november aanstaande zal voor de tiende maal de Willem Nolenprijs* voor bipolaire stoornissen worden uitgereikt tijdens het najaarssymposium bipolaire stoornissen.

De genomineerden zijn dit jaar:

  • Dr. Bart Geerling met zijn proefschrift ‘De inzet van mobiele technologie ter bevordering van zelfmanagement en veerkracht bij patiënten met een bipolaire stoornis’. Op 14 september verdedigde Bart succesvol zijn proefschrift aan Universiteit Twente. Bart is werkzaam bij Dimence als GGZ VS en is hoofd van het TOPGGz netwerk Dimence Bipolair.
  • Dr. Karin van den Berg met haar proefschrift ‘Mental imagery and mood instability in patients with bipolar disorders’. Karin verdedigde haar proefschrift succesvol op 23 juni 2023 aan Maastricht University. Ze werkt als klinisch psycholoog bij Praktijk V.
  • Drs. Anja Stevens met haar proefschrift ‘Bipolar disorder during pregnancy and the postpartum period: patients considerations, course of bipolair disorder and impact of sleep loss’.  Anja zal op 10 november 2023 haar proefschrift verdedigen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Anja werkt als psychiater en ze is adviseur van het TOPGGz netwerk Dimence Bipolair.

* Willem Nolen is emeritus hoogleraar psychiatrie in het UMC Groningen. Een belangrijk deel van zijn loopbaan heeft hij gewijd aan de zorg voor patiënten met een bipolaire (manisch-depressieve) stoornis en aan wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoening. Bij zijn emeritaat in 2013 is, mede op initiatief van het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS), de Willem Nolenprijs in het leven geroepen, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Projecten worden beoordeeld op hun bijdrage aan de verspreiding van kennis over deze aandoening, de verbetering van de zorg aan bipolaire patiënten en hun verwanten, en de mate waarin zij stigmatisering tegengaan.