Zorgstandaard Bipolaire Stoornissen geautoriseerd

Ruim negen maanden nadat de werkgroep Zorgstandaard Bipolaire Stoornissen haar eindproduct afleverde, is deze door alle beroepsverenigingen geautoriseerd. Met een feestelijk Festival werd deze en de meeste andere stoornisspecifieke Zorgstandaarden en Generieke Modules op 30 november in Tivoli Vredenburg gepresenteerd.

Interactief met het publiek werd, onder leiding van Ralph Kupka, een dilemma uit de behandeling van de bipolaire stoornis door twee acteurs neergezet, daarbij aangevend hoe de Zorgstandaard kan helpen door gebruik te maken van zowel evidence-based als experience-based kennis.

Alle beschikbare kwaliteitsstandaarden zijn bereikbaar via een database met slimme zoekfunctie die onderlinge verbanden openlegd. Kijk eens op de website van het Kwaliteitsinstituut.