Jannis Kraiss wint de Willem Nolen Prijs 2021!

Tijdens het najaarssymposium bipolaire stoornissen werd voor de 8e maal de Willem Nolen Prijs voor bipolaire stoornissen uitgereikt. Ditmaal werd de prijs uitgereikt aan Jannis Kraiss voor zijn proefschrift over de effecten van de positieve psychologie cursus ‘Goed leven met een bipolaire stoornis’.

De jury is erg onder de indruk van het proefschrift, met name vanwege de positieve bevindingen en de implementeerbaarheid. De feedback die Jannis gekregen heeft van de vele deelnemende centra is dat zij door willen gaan met het aanbieden van de cursus. Het is prachtig wanneer de uitkomsten leiden tot implementatie in de zorg voor patiënten met een bipolaire stoornis. De jury hoopt met het toekennen van de prijs een boost te geven aan de cursus zodat deze ook daadwerkelijk geïmplementeerd zal worden in veel instellingen waar patiënten met een bipolaire stoornis behandeld worden.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door kunstenares Jennifer Hoes.

Verder waren dit jaar genomineerd:
Annemiek Dols en Moniek van Dijk voor hun boek ‘Koorddansers’ en Fionneke Bos voor haar proefschrift over de toepassing van de experience sampling methode (ESM) in de psychiatrie – onder meer bij patiënten met een rapid cycling bipolaire stoornis.

De uitreiking is terug te zien op de website van KenBiS.