Deelnemers gezocht voor de MARIO screeningstudie

Wij zoeken deelnemers voor de MARIO screeningstudie!

Behandelt u een patiënt met kinderen of heeft uw patiënt een ouder met psychische klachten? Lees dan over de MARIO screeningstudie.

Achtergrond
1 op de 5 kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische problemen (KOPP). Sommige jongeren van ouders met psychische problemen kunnen zelf ook psychische problemen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om symptomen hiervan vroeg te herkennen zodat deze kinderen snel geholpen kunnen worden voordat zij een stoornis ontwikkelen. De MARIO screeningstudie onderzoekt of we met een online vragenlijst deze vroege symptomen eerder en beter kunnen herkennen.

Meedoen aan de MARIO screeningstudie
We zijn op zoek naar jongeren tussen de 10 en 25 jaar oud, die een ouder hebben met psychische problemen. We vragen deze jongeren om één keer een korte online vragenlijst in te vullen (± 5 min). Daarna wordt een kort telefonisch interview afgenomen (± 30 min). Als een kind jonger dan 18 jaar is, vragen we de ouder ook om een korte vragenlijst over het kind te beantwoorden en mee te doen aan een telefonisch interview.

Helpt u ons bij het eerder en beter herkennen van vroege symptomen?
Bent u behandelaar of werkt u met KOPP kinderen en heeft u interesse om ons te ondersteunen bij het vinden van deelnemers voor de MARIO screeningstudie? Dan kunt u ons eenvoudig helpen door uw patiënten te wijzen op de MARIO screeningstudie (mario-project.nl), onze poster op te hangen of flyers neer te leggen in uw praktijk.

Meer informatie kunt u vinden op onze website (mario-project.nl). Wilt u ons helpen bij het werven van deelnemers, neem contact met ons op door te mailen naar mario@erasmusmc.nl ?

Lees hier de meest recente nieuwsbrief van de MARIO screeningstudie.