Promotie Bart Geerling

Op 14 september hoopt Bart Geerling te promoveren aan de Universiteit Twente op het onderwerp: De inzet van mobiele technologie ter bevordering van zelfmanagement en veerkracht bij patiënten met een bipolaire stoornis (WELLBE-BD, Well-being Bipolar Disorder).

In het proefschrift is de ontwikkeling en het testen van de app WELLBE-BD op basis van positieve psychologie interventies voor mensen met een bipolaire stoornis beschreven. Daarnaast het ontwikkelen van een monitoringsapplicatie die goed aansluit bij de behoefte van patiënten. Beide applicaties zijn ontwikkeld in co-creatie met patiënten en professionals. Het WELLBE BD project bestaat uit vijf onderzoeksprojecten verdeeld over drie fasen; 1) inventarisatie van kennis en de toepassingen van PPI’s bij BS, 2) de ontwikkeling van de applicaties en 3) de eerste evaluatie van het gebruik van de applicatie.

De promotie vindt plaats op donderdag 14 september aanstaande om 16.30 uur in de prof. dr. G. Berkhoff zaal, gebouw Waaijer van de universiteit Twente.