Netwerkdag 2022

KenBiS Young Science dag – vrijdag 7 oktober 2022

Op 7 oktober kwam het netwerk KenBiS Young Science weer samen, ditmaal bij Altrecht in Zeist. Het was een mooie dag vol inspiratie, ontmoeting en delen van kennis.

Eline Regeer was dagvoorzitter en heette alle jonge onderzoekers welkom. Naast een heel aantal bekende gezichten waren er dit jaar weer nieuwe jonge onderzoekers aangeschoven. Na een introductie over KenBiS werden alle aanwezigen voorgesteld in een enthousiasmerende presentatie, gemaakt door Ronald Vonk, de initiatiefnemer van KenBiS Young Science. Tineke Mollema, bestuurslid van plusminus, vertelde de aanwezigen over plusminus en over hoe jonge onderzoekers samen kunnen werken met de vereniging van en voor mensen met een bipolaire aandoening en hun naasten. Zeker wanneer het gaat om wetenschappelijk onderzoek is de verbinding met plusminus van essentieel belang. Tanja Dijk gaf een kort terugblik op het ontstaan van KenBiS Young Science en wat er in het afgelopen jaar bereikt is.

Willem Nolen, emeritus hoogleraar psychiatrie UMCG, nam de jonge onderzoekers mee in zijn carrière en vertelde over de ontwikkelingen ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek in de afgelopen jaren. De jonge onderzoekers hadden veel vragen voor Willem Nolen. Het was een prachtige uitwisseling van kennis en ervaring tussen de oude meester en de jonge onderzoekers.

Daarna ging de groep uiteen, de mouwen werden opgestroopt en gezamenlijk werd nagedacht over het opzetten en uitvoeren van onderzoek aan de hand van verschillende relevante vraagstukken uit de klinische praktijk.

Al met al was het opnieuw een inspirerende en enthousiasmerende netwerkdag!